(Δευ-Παρ) Κατόπιν Ραντεβού – 23:00 * (Σάββατο) 10:00 – 18:00
Δυσκολίες στις ερωτικές σχέσεις, τον γάμο, την οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών ;
Ψυχολογικά, Σεξουαλικά και Σωματικά Συμπτώματα που οφείλονται σε ψυχικά αίτια ;
Οι ειδικοί μας επιστήμονες με Σεβασμό και Κατανόηση έχουν την λύση.
Η Ψυχική υγεία είναι Δικαίωμα Όλων.
Καλωσήρθατε στο δικτυακό τόπο ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής psychogenesis.gr της υποψήφιας Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αναστασίας Μισκεδάκη.
Το «Ψυχογένεσις» δίνει την δυνατότητα σε όλους να βοηθηθούν από τον δικό τους χώρο, όπου και αν βρίσκονται.
Έχω δουλέψει με πολλούς ανθρώπους για συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία μέσω Skype,Viber,Whatsapp,FaceTime,etc.και έχω λάβει θετικό feedback με καλά αποτελέσματα.
Η online συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία απευθύνεται κυρίως σε όσους/ες:
Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία όπου ο θεραπευτής σε συνεργασία με τον θεραπευόμενο εισβάλλει σε άγνωστα κομμάτια του, προσπαθεί να τα φέρει στην επιφάνεια, να τα επεξεργαστούν μαζί έτσι ώστε ο θεραπευόμενος να μειώσει τις προβληματικές συμπεριφορές που τον εμποδίζουν να είναι λειτουργικός.
Επίσης, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει θεραπεία διότι θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, χωρίς να έχει κάποια εμφανή συμπτώματα που τον απασχολούν.
Η ατομική ψυχοθεραπεία παίδων βοηθάει τα παιδιά να μπορέσουν να εκφράσουν, να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα που τους απασχολούν στο σπίτι και στην οικογένεια όπως άγχος, ζήλιας, μελέτης, ύπνου, νυχτερινής ενούρησης, υπερβολικής προσκόλλησης/ συστολής, θυμός, κ.α.. Προβλήματα που σχετίζονται με το σχολείο όπως δυσκολία προσαρμογής, υπερκινητικότητα, επιθετικότητα, κ.α.
Η ατομική ψυχοθεραπεία εφήβων βοηθάει στο να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν, να δουλέψουν και να ξεπεράσουν προβληματικές καταστάσεις και συμπεριφορές που υπάρχουν στη ζωή τους όπως άγχος, κρίσεις πανικού, επιθετικότητα, κλειστοφοβίες/ αγοραφοβίες, υποχονδρίαση, ψυχαναγκασμοί, διαταραχές της διάθεσης( κατάθλιψη, δυσθυμία, κ.α.), ψυχοσωματικές διαταραχές( π.χ. τικς, συνεχή κρυολογήματα, δυσκοιλιότητα, πόνοι στον αυχένα- στην πλάτη- στη μέση, έντονη τριχόπτωση, πάχος, ημικρανίες, κ.α. Επίσης, είναι ένα βοηθητικό μέσο για να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να μπορέσουν να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις που τυχόν μπορεί να τους εμφανιστούν στη ζωή τους.
Η συμβουλευτική γονέων έχει ως στόχο να βοηθήσει τους γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους.
Να εντοπίσουν τα ευάλωτα κομμάτια των παιδιών αλλά και τα δικά τους, έτσι ώστε να τα διαχειρίζονται χωρίς θύμο και επιθετικότητα.
Στόχος είναι οι γονείς να καταφέρουν να έχουν μια πιο υγιή, σταθερή και ισορροπημένη σχέση με τα παιδιά τους και σε οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν μελλοντικά τα παιδιά να οδηγηθούν στην στήριξη και στην συμπαράσταση των γονέων και όχι σε λανθασμένους δρόμους όπως εξαρτήσεις, ουσίες, απόπειρες αυτοκτονίας, κ.α.
Η θεραπεία ζεύγους διαφέρει κάπως από την ατομική θεραπεία. Η κύρια διαφορά έγκειται στο ότι ο θεραπευτής δε θα εισχωρήσει στις προσωπικές εμπειρίες του κάθε ατόμου τόσο έντονα και επίμονα.
Αντιθέτως, θα εστιάσει στην σχέση και την επικοινωνία του ζευγαριού. Ο στόχος της θεραπείας ζευγαριών είναι να βελτιώσουν και να αποκαταστήσουν την επικοινωνία μεταξύ τους.
Μια σχέση είναι δυνατή όσο υπάρχει σωστή επικοινωνία μεταξύ συντρόφων. Ο δρόμος, όμως για την επίτευξη του στόχου είναι ίδιος με αυτόν της ατομικής ψυχοθεραπείας: θεραπεία σε βάθος και με τα δύο άτομα έτσι ώστε να αποφέρουν αλλαγές στα συναισθήματα και στη συμπεριφορά τους μέσα στη σχέση.
Στη σημερινή εποχή η ευρεία αναφορά του όρου στρες, καταδεικνύει τη μεγάλη επίδραση που αυτό ασκεί στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το στρες συνδέεται με το 50% περίπου των προβλημάτων υγείας αλλά και με την υιοθέτηση ανθυγιεινού τρόπου ζωής. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο την μείωση των επιπέδων του στρες, με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους διαχείρισης, με πρωταρχικό στόχο την μείωση των συμπτωμάτων και των επιπέδων στρες και άγχους, την αύξηση της αυτοεκτίμησης και την ενδυνάμωση (empowerment) των ατόμων καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 8 εβδομάδες. Είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαχείρισης του Στρες και θεραπείας του Άγχους.
Κόστος: 300ευρώ.
Η ύπνωση είναι μια θεραπευτική μέθοδος στo πλαίσιο μιας ψυχοθεραπείας από έναν θεραπευτή και δεν είναι ένας εύκολος τρόπος να λύσει κανείς διά μαγείας όλα του τα προβλήματα χωρίς κόπο. Είναι μια τεχνική κι όχι θεραπεία από μόνη της και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από επιστήμονες υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους) και μέσα στο πλαίσιο της ειδικότητάς τους. Η κλινική υπνοθεραπεία στοχεύει σε βαθύτερο επίπεδο εμβάθυνσης ασυνείδητων κομματιών του άτομου . Η ευκολία πρόσβασης στο ασυνείδητο που επιτυγχάνεται κατά την ύπνωση, επιτρέπει τη χρησιμοποίηση ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων του ατόμου οι οποίες βοηθούν σημαντικά στη θεραπευτική αλλαγή. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να χρειάζεται θεραπευτική ύπνωση είναι πολλοί: Η επιθυμία για απαλλαγή από «αρνητικές» συνήθειες, η στροφή προς μια θετικότερη εικόνα του σώματος, για την αϋπνία, στρες, άγχος, φοβίες, αντιμετώπιση οποιασδήποτε φύσεως πόνου, σεξουαλικές διαταραχές, ψυχοσωματικά προβλήματα, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, διακοπή καπνίσματος, διατροφικές διαταραχές και πολλές άλλες παθήσεις.
Στο Ψυχογένεσις υπάρχει εξειδίκευση στις ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές και κατάλληλες τεχνικές αντιμετώπισης έτσι ώστε τα άτομα να μπορέσουν να βγουν με ομαλό τρόπο από το φαύλο κύκλο τους και ισορροπήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες καθώς και τη ζωή τους.
Μια αποτελεσματική ψυχό-διατροφική θεραπευτική παρέμβαση χρειάζεται να προετοιμάζει σταδιακά το άτομο να διαμορφώσει τη σχέση του με το φαγητό, να τροποποιήσει αντιλήψεις, πεποιθήσεις, μύθους που έχει διαμορφώσει σε σχέση με το φαγητό, τροφές και να δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια–γνώσεις, ψυχολογικές τεχνικές, διατροφικές συμβουλές, απαραίτητους ελιγμούς και άλλα πολλά – για να απαλλαχτεί από τις στερήσεις και τις δίαιτες απελπισίας που το οδηγούν σε ένα ατέλειωτο φαύλο κύκλο. Το ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μορφές ψυχογενών διατροφικών διαταραχών χρειάζεται να είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες του κάθε ατόμου.
Συνέντευξη της Α. Μισκεδάκη για τις επιπτώσεις της καραντίνας στην ψυχική μας υγεία και την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικόυ